Czech Business Club ve Spojených arabských emirátech

Platforma českých podnikatelů působících ve Spojených arabských emirátech pomáhá při prezentaci českých výrobců i při jednáních s místními úřady.

Česká podnikatelská komunita ve Spojených arabských emirátech neustále  roste, žije a vyvíjí se a proto myšlenka založení klubu získala oficiální  formální rámec. Pod záštitou Českého zastupitelského úřadu v Abu Dhabi, s významnou podporou státní agentury Czechtrade a v neposlední řadě díky podpoře JUDr. Pavla Foubíka ze společnosti BRUDRA (stávající prezident CBC), se ustanovil na konci května 2014 Czech Business Club – tedy Český podnikatelský klub, který by měl svým členům poskytovat důležité zázemí při obchodních činnostech ve Spojených arabských emirátech a jednáních s Dubajskou obchodní komorou. V současnosti sdružuje celkem 20 českých firem sídlících ve Spojených arabských emirátech.

Czech Business Club by měl plnit několik funkcí – jednak by to měla být platforma pro setkávání českých podnikatelů, na které by se měli poznávat a navazovat přátelské vztahy. Také by to měla být příležitost pro předávání konkrétních informací, které jsou důležité pro byznys v SAE. Už nyní se plánují další setkání na následující měsíce i rok 2015.

Czech Business Club by brzy měl dostat i svou další velmi formální podobu – bude zapsán do dubajské obchodní komory. Pro klub je důležité spolupracovat i s dalšími kluby a subjekty, které působí zde ve Spojených arabských emirátech a je naděje, že se klubu brzy podaří jeho zařazení do oficiálních struktur v rámci Emirátů.

Realizaci této vize napomohlo zahajovací jednání s Dubajskou obchodní komorou, na kterém Czech Business Club  v květnu 2014 zastupoval JuDr. Pavel Foubík ze společnosti Brudra a PhDr. Roman Míšek, zástupce agentury Czechtrade v Dubaji. Další jednání na toto téma jsou plánována na listopad 2014 na půdě CBC.

Czech Business Club je na začátku své cesty a jeho členové doufají, že jejich aktivity budou inspirací pro spolupráci českých podnikatelů i na jiných trzích.

Více informací: http://www.cbcdubai.cz/